Palveluni
Parisuhdeterapiassa viitekehykseni on Tunnekeskeinen pariterapia, Emotionally Focused Therapy for Couples, EFT sekä myös psykodynaaminen paripsykoterapia. Toisinaan työskentely voimavara -ja ratkaisukeskeisesti tai kognitiivisen käyttäytymisterapian viitekehyksellä vievät eteenpäin.
Tapaan eri ikäisiä ja parisuhteen eri kehitysvaiheissa olevia pareja. Työskentelyn kautta mahdollistuu myös sukupolvisuuden tarkastelu suhdekokemuksineen ja mahdollisine traumoineen.
Parisuhteessa ja perheen elämän vaiheissa kohdataan monenlaisia kehityksellisiä vaiheita, myös odottamattomia ja ennakoimattomia muutoksia ja menetyksiä, mikä asettaa parisuhteen, vanhemmuuden ja perhesuhteet uusien haasteiden eteen. Parisuhdeterapiaan hakeudutaan usein tilanteissa, kun ristiriidat ja riidat kuluttavat suhdetta ja on tultu kulminaatiopisteeseen, jossa haetaan muutosta. Pariterapiassa haetaan muutosta parisuhteen vuorovaikutukseen, kommunikaatioon, läheisyyteen ja seksuaalisuuteen. Tarve tulla kuulluksi ja vastaanotetuksi ja ymmärretyksi luo suhteessa turvallisuuden kokemuksen.
Toisinaan pariterapiaan hakeudutaan tilanteessa, jossa jo pohditaan eroa ratkaisuna ja vaihtoehtona suhteen jumiutuneeseen tilanteeseen. Näissäkin tilanteissa voidaan yhdessä löytää parisuhteen jatkumisen edellytyksiä tai sitten työstetään parisuhteen päättymistä ja tulevaisuutta eron jälkeen. Tunnekeskeisellä pariterapialla on mahdollisuus auttaa osapuolia turvattomasta kiintymyssuhteesta turvalliseen kiintymyssuhteeseen ja luottamukseen.
Perheterapiassa perheenjäsenten väliset suhteet ja vuorovaikutus on hoidon keskiössä. Perheterapiassa apua saa jokainen perheenjäsen ja koko perhe. Perheterapiassa on tarkoitus oppia ymmärtämään toisia perheenjäseniä ja heidän näkökulmiaan niin, että perhe saa omat voimavaransa käyttöön ja perheenjäsenten välinen vuorovaikutus olisi rakentavaa, toisiaan kunnioittavaa ja arvostavaa.
Tavoitteena on kaikkien perheenjäsenten hyvinvointi. Perhe on voimavara.
Toisinaan vanhemmat toivovat keskustelutukea vanhemmuuden haasteisiin ja kysymyksiin. Uusien näkökulmien löytäminen ja lisääntynyt ymmärrys perhesuhteisiin, dynamiikkaan kuin myös tunteisiin liittyen, auttaa eteenpäin. Lasten haasteet saattavat kuormittaa ja vanhemmat toivovat ohjausta ja neuvontaa arjen tilanteisiin.
Perheen elämänkriiseissä perheterapeuttiset keskustelut voivat olla tukena ja apuna ja luoda uskoa ja luottamusta tulevaan.
Yksilöterapiassa vastaanotollani tutkimme ja havainnoimme asiakkaan kokemuksia, ajatuksia, tunteita ja toimintatapoja, luotettavassa ja turvallisessa yhteistyösuhteessa. Terapiasuhteessa asiakas tulee kokemuksessaan kuulluksi ja ymmärretyksi.
Tavoitteena on hoitaa psyykkisiä haasteita psykologisin keinoin.
Yksilöterapiassa keskustelut, vuorovaikutus sekä terapeuttisten menetelmien hyödyntäminen ovat työvälineitä lieventää oireita, parantaa toimintakykyä, lisätä asiakkaan valmiuksia löytää ratkaisuja ongelmiin, ylläpitää toimivia ihmissuhteita ja parantaa elämänlaatua.

Ota yhteyttä
Vastaanoton osoite:
Mannerheimintie 87 A 1
00270 Helsinki
(Terapiaosuuskunta Meikku)
Yhteystiedot:
045 787 268 19